Kanada voittoon jännittävien vaiheiden jälkeen
Kirjoittaja: Organisaatio|16 TOUKO 2022
Slovakian maalivahti Adam Huska torjuu Kanadan Dawson Mercerin maalintekoyrityksen.
share

Kanada kaatoi Slovakian A-lohkon iltapäiväottelussa Helsingin Jäähallissa lukemin 5-1.

Ottelu oli tapahtumiltaan yksi parhaista alkusarjakamppailuista MM-kisojen lähihistoriassa. Slovakian paikalle saapuneet fanit huusivat ja kannustivat omiaan tehden ottelusta entistä dramaattisemman.

Kanadan voitto pitää heidät näin ollen A-lohkon kärjessä kolmen peräkkäisen voiton ja yhdeksän pisteen turvin. Slovakialla kolmen ottelun jälkeen pistesarake näyttää kolmea pistettä.

Helsingin Jäähallissa tunnelma oli tänään riehakas. Pelin aikana Slovakia otti parhaimmillaan pelin täysin haltuunsa hyvällä energialla ja päättäväisellä pelillä, mutta kanadalaiset pystyivät vastaamaan rauhallisuudella ja hyvällä itseluottamuksella.

Slovakialaiskannattajat pääsivät kuohahtamaan jännityksestä pelin alkuhetkillä, kun slovakkihyökkääjä Pavol Regenda pääsi yksin maalivahti Logan Thompsonia vastaan. Thompson kuitenkin torjui laukauksen. Heti perään edellisestä tilanteesta Slovakian Michal Ivan sai mahdollisuuden laittaa kiekon tyhjillään olevaan maaliin, mutta Thompson onnistui liukumaan takaisin maalilleen ja torjumaan kiekon.

Ajassa 10.48, Kanadan Adam Lowry aloitti ottelun maalinteon. Josh Andersonin heitto siniviivalta osui Lowryn vartaloon ja kimposi sitä kautta maaliin.

Kaksi minuuttia myöhemmin, Slovakian ylivoima pääsi yllättämään kanadalaiset. Vain kuusi sekuntia oli jäähyä kulunut, kun Samuel Takac lähetti kiekon maalille ja pääsi tasoitti näin ollen ottelun lukemiin 1-1.

Toisen erän alkuun Kanada pääsi ylivoimalle, kun Slovakian Mislav Rosandicin maila nousi korkealle Max Comtoisin kasvoihin, aiheuttaen 2+2 minuutin ylivoimaa kanadalaisille. Kanadan ylivoima tuotti tulosta, kun tähtisentteri Pierre-Luc Dubois pääsi laittamaan kiekon maaliin, laittaen ottelun 2-1 lukemiin.

Ottelu oli tämän jälkeen ilotulitusta päästä toiseen. Slovakkihyökkääjillä Tomas Tatarilla ja Alex Tamasilla oli omat paikkansa tasoittaa peli, mutta Thompson pystyi pitämään maalinsa koskemattomana toisessa ja kolmannessa erässä.

Toisessa kenttäpäädyssä slovakkimaalivahti Adam Huska esitti myös hienoja torjuntoja ja pystyi pitämään Slovakian pelissä mukana. Dubois kuitenkin pääsi lisäämään Kanadan johtoa toisen erän lopussa, ujuttamalla kiekon Huskan selän taakse.

Kanada lisäsi johtoaan Cole Sillingerin osumalla. Uransa jo lopettaneen NHL-konkarin Mike Sillingerin poika pääsi ohittamaan Huskan, maalivahdille vaikeasta kulmasta tulleella laukauksella. Sillingerille päivä on varmasti ikimuistoinen, sillä hän viettää 19-vuotis syntymäpäiviään tänään.

”Tämä on jokaisen lapsen unelma. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen edustamaan Kanadaa. On totta kai erityistä päästä pelaamaan aikuisten kanssa ensimmäistä kertaa. Kun pääsee laittamaan vaahteranlehtipaidan päälle niin sitä yrittää vain auttaa joukkuetta millä tavalla hyvänsä, eikä niin mieti itseään. On kunnia laittaa tämä paita päälle.” Sillinger kommentoi.

Kanada pisti loppulukemiksi kolmannessa erässä 5-1 Morgan Geekien maalilla. Dylan Cozens lähetti Geekien läpiajoon josta Geekie sivalsi kiekon ohi Huskan.